Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fordele ved stråtag

Her kan du læse mere om stråtagets fordele.

Du kan også lade dig inspirere af vores galleri, hvor vi viser en lang række smukke bygninger, ligesom du kan se, hvordan nutidens moderne tækkemænd arbejder med kviste, rygning, tagskæg, skorstene og meget mere.

Indeklima og stråtag

Et stråtag er ikke kun smukt – det er også med til at sikre et godt og behageligt indeklima året rundt. Strå på taget vil nemlig holde dit hus køligt om sommeren og varmt om vinteren. Dermed kan du sikre dig en effektiv og velfungerende varmefordeling, som samtidig er med til at skåne miljøet.

Miljøvenligt materiale

Tagrør er et 100 procent naturligt materiale, der vokser vildt i vådområder. Derfor er tækkemændenes arbejdsmateriale omfattet af naturbeskyttelsesloven §3, der blandt andet tilsigter at:
”…beskytte naturen med dens bestande af vilde dyr og planter.”

Tagrør kræver kun miljøvenlig naturpleje bestående af regelmæssig høst og fjernelse af gamle tagrør.

Når stråtaget efter 30 + år har udtjent sin levetid og tages af, vil det smuldre væk som kompost, og derfor indgå i naturens eget økosystem. Det gamle stråtag kan også anvendes til forbrænding og dermed, selv i sin sidste levetid, generere ny energi til gavn for samfundet.

Pris på stråtag

Hvad enten du ønsker et stråtag eller et helt andet tag, afhænger prisen naturligvis af projektets omfang. Det er derfor næsten umuligt at give en vejledende indikation af, hvad et stråtag koster.

Men generelt kan man sige, at prisen på stråtækte tage ligger på samme niveau som teglstenstage.

Hvis stråtaget laves som en "lukket konstruktion" - dvs ingen luft mellem tag og isolering - kan stråtaget og den underliggende konstruktion (fra spær og op), indregnes som 60 mm isolering. Dette er der ikke andre tagbelægninger der kan tilbyde.
Se evt også Brandsikring

Levetid på stråtag

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vurdere et stråtags levetid. Er taget oplagt korrekt, står huset i nærheden af træer, og hvor god er hældningen på stråtaget – er bare nogle af de spørgsmål, man må overveje, før man kan komme med et retvisende svar.

Generelt kan man dog sige, at et stråtag har en levetid på mindst 30 år

Læs mere om Holdbarhed her

Fakta om Stråtag

På 24 sider med masser af inspirerende fotos gør tækkemændenes branchekontor op med myterne om stråtaget: Nutidens stråtag er brandsikkert, kun marginalt dyrere end tegltaget, det mest klima- og miljøvenlige af alle tage, og bygningsforsikringen er overkommelig med en beskeden merpris på omkring 1.000 kr. årligt.

I denne pdf-fil er der links til baggrundsmaterialer, bygningsreglement, yderligere information, artikler og en helt masse mere.

Formålet med Fakta om Stråtag er at give et overblik over emner som brandsikring, forsikringspræmier, miljødokumentation og tekniske data.

Rådgivere, sagsbehandlere, bygherrer og andre interesserede kan nu for første gang få et samlet indtryk af og viden om de mange nye ting, der er sket i tækkebranchen de seneste år.

Fakta om Stråtag

Stråtagets muligheder

Stråtaget giver mange muligheder i forbindelse med både traditionelle og moderne byggerier, idet det fungerer godt med alle byggematerialer og tilmed er både smidigt og holdbart.