Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Om Tækkelauget

Tækkelauget er en forening af selvstændige tækkemænd, der ønsker at sikre høj kvalitet af tækkearbejde til glæde for alle vores kunder.

Tækkelauget har eksisteret siden 2001, og har siden da - ud over at sikre et højt håndværksmæssigt niveau - haft til opgave at koordinere tækkemændenes fælles interesser på landsplan.

Alle foreningens medlemmer er også medlemmer af Dansk Byggeri. Det betyder, at enhver opgave udført af et medlem i Tækkelauget er dækket af Byg Garanti-ordningen. Du kan læse mere om Byg Garanti her.

Ligeledes stiller Tækkelauget selv en række faglige krav til, hvem der kan blive medlem. Alle, der søger om optagelse, skal derfor godkendes af foreningens bedømmelseskomite, som sikrer at nye medlemmers arbejde lever op til Tækkevejledningen.
Medlemmerne skal også leve op til en række etiske regler som gavner alle parter.

Tækkelauget har også været med til at etablere tækkemands uddannelsen og har i dag også indflydelse på uddannelsens indhold og faglige niveau, gennem aktiv indsats i de faglig udvalg og udpegning af skuemestre.

Tækkelauget

Bladet tæk

Læs vores medlemsblad, "tæk", hvor du blandt andet kan finde nyheder og artikler om tækkemandsfaget, foreningen og medlemmerne.

Læs bladet tæk

 

TÆKKEBRANCHEN KORT OG GODT 👍

Antal stråtækte bygninger i Danmark: 54.695 i 2018, ifølge Danmarks Statistik. Heraf 9.114 sommerhuse
Antal danske tækkemænd: Ca. 400
Antal tækkevirksomheder: Ca. 200, heraf er omkring halvdelen enkeltmandsvirksomheder
Antal medlemmer af Tækkelauget som udarbejder branchevejledning, er medlem af Dansk Byggeri og dermed Byg Garanti, ejer Straatagets Kontor og er fagets repræsentanter ift. til uddannelsen til tækkemand: 71 virksomheder
Anslået årligt antal tækkede kvadratmeter: 300.000