Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tækkemandsuddannelsen

Da tækkemandsfaget i 2000 blev anerkendt som selvstændigt erhverv, tog Dansk Tækkemandslaug initiativ til at få skabt en formel uddannelse som tækkemand. Via medlemskabet i Dansk Byggeri er Dansk Tækkemandslaug fortsat involveret i at sikre uddannelsens indhold og faglighed, så nyuddannede tækkemænd kan starte karrieren på et solidt fundament.

Kort om uddannelsen: Uddannelsen er en erhvervsuddannelse (EUD), der veksler mellem praktikophold hos et tækkemandsfirma og skoleforløb på Hadsten Tekniske skole. Det tager fra 3 år og 5 måneder til 3 år og 10 måneder at blive tækkemand alt efter, hvornår på året man starter. Uddannelsen starter med et grundforløb på 20 uger eller 2 x 10 uger hvis fx eleven på forhånd har fundet praktikplads. I den resterende tid af uddannelse tilbringes normalt 45 uger på teknisk skole og 132 til 154 uger i praktik.

Praktikplads: Det er elevens eget ansvar at finde en egnet praktikplads. Den tekniske skole kan dog rådgive om, hvordan det lettest gribes an, ligesom der også kan være hjælp at finde på internettet, fx via www.praktikpladsen.dk eller www.elevplads.dk. Når aftalen er indgået, skal både eleven og mester underskrive en uddannelseskontrakt. Er eleven under 18 år, skal dennes forældre ligeledes skrive under. For aftalen gælder som regel en 3 måneders gensidig prøvetid.

Økonomi: Gennem uddannelsesforløbet kan eleven modtage SU eller elevløn.

Adgangskrav: For at komme ind på tækkemandsuddannelsen kræver det 9 års grundskole-undervisning. Af de mere personlige kompetencer kræver en uddannelse som tækkemand at man:

  • trives med udendørs arbejde
  • ikke har problemer med højder
  • kan lide fysisk arbejde
  • holder af at bruge sine hænder

Her kan du vil læse mere om uddannelsen til Tækkemand
samt downloade alle relevante dokumenter:  

Byggeriets Uddannelser


Skolen som de 2 sidste ophold foregår på:

Hadsten Tekniske Skole


Der er lavet en lille præsentation af tækkefaget fra Skills Danmark 2020

Se præsentationen på YouTube


 

Praktikpladsen.dk

Ønsker du at finde en lærling eller en læreplads, så slå op på undervisningsministeriets hjemmeside

praktikpladsen.dk

Mere om uddannelser og kurser

Uddannelses Guiden

Tag en lærling

- tips og gode råd til,
hvordan du kommer godt i gang
Fra Dansk Byggeri

Tag en lærling