Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Historie

Tækkemandsfaget rækker langt tilbage i historien

Tækkemændenes historie rækker tusindvis af år tilbage, og i meget lang tid var strå den altdominerende måde at afskærme sin bolig for vind og vejr. Det antages, at stråtækte huse har eksisteret siden bondestenalderen, ca. 4.000 år før vor tidsregning.

Helt frem til midten af det 20. århundrede var stråtaget dominerende, men det samfundsøkonomiske opsving fik efterhånden flere og flere til at vælge alternative tag-materialer.

Tendensen fik tækkemandsfaget til at udvikle sig, således at der blev skabt bedre brandsikkerhed samt endnu mere fokus på godt håndværk og høj æstetik. I dag er stråtækte tage igen blevet en både efterspurgt og eftertragtet vare, som mange forbinder med det klassisk arkitektur, nordisk byggestil eller liebhaveri.

Dansk Tækkemandslaug (idag Tækkelauget)
Efter tækkemandsfaget i år 2000 blev anerkendt som selvstændigt erhverv, opstod behovet for at synliggøre tækkemændenes evne til at levere gedigen kvalitet og godt håndværk. Det fik en gruppe selvstændige tækkemænd til at gå sammen og skabe Dansk Tækkemandslaug.

Siden da er mange flere kommet til, og foreningen er i dag repræsenteret som en interessegruppe i Dansk Byggeri og med medlemmer over hele landet.

Bliv medlem

Som medlem af Tækkelauget bliver du en del af et værdifuldt netværk med solid faglig ballast og stolte traditioner. Til gengæld kræver vi, at du til hver en tid kan honorere foreningens faglige krav, og at du er medlem af Dansk Byggeri.

Bliv medlem

Byg Garanti

Kun Tækkelauget's medlemmer er dækket af Byg Garantiordningen. Det er din sikkerhed for godt håndværk.

Læs mere om Byg Garanti